90 (212) 210 10 10

Akademik Destekler

Akademik Destekler

ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI


1000 - Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı

Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına yönelik destek programının amacı, üniversitelerin Ar-Ge potansiyellerinin artırılmasına yönelik belirlenecek çağrı başlıkları kapsamındaki projelerin desteklenmesidir. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1002 - Hızlı Destek Programı

Hızlı Destek Programının amacı, üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde/istasyonlarında yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamaktır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Öncelikli Alanlar AR-GE Projeleri destekleme programının amacı, Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi çerçevesinde belirlenecek öncelikli alanlarda sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve yurt içinde yapılan Ar-Ge projelerini desteklemek ve bu projeler arasında eşgüdüm sağlamaktır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma destek programının amacı, ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal/uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesidir. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destek Programı

Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması ya da sorunlarının çözümü amacıyla 10 Mart 2005 tarihinde yapılan “Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)” toplantısında alınan karar doğrultusunda Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) başlatılmıştır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programına Müşteri Kuruluş ve Yürütücü Kuruluş ortak başvuru yapabilecektir. 1 milyon TL’ye kadar olan proje bütçesi desteklenebilecektir. Azami destek süresi 24 aydır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

Teknoloji Transfer Ofisleri destekleme programının amacı, Üniversitelerde üretilen bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine ve bu süreç sonucunda ekonomik/sosyal/kültürel değer kazanmasına, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulmasına, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine, bu işbirlikleri sonucunda üniversite ve sanayi arasında bilgi ve teknoloji aktarımına ve somut çıktıların geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Başlangıç Ar-Ge Projeleri destekleme programının amacı, Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklemektir. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

3501 - Kariyer Geliştirme Programı

Kariyer Geliştirme programının amacı, kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmektir. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılmasıdır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI


ERA-NET

Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında kullanılacak bir uygulama aracı olarak tasarlanan ERA-NET ile Programa üye ülkelerde Kamu-Kamu işbirliklerini destekleyerek, ulusal ve bölgesel araştırma programları arasındaki koordinasyonun sağlanması, araştırma ve yenilik programlarının geliştirilip güçlendirilerek uluslararası işbirliğinin arttırılması hedeflenmektedir. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

COST (Bilimsel ve Teknik İşbirliği Alanında Avrupa İşbirliği)

COST (European Cooperation in Science and Technology), ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ortak çalışmalarını desteklemek amacıyla kurulmuş olan bir organizasyondur. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

KONUK ARAŞTIRMACI DESTEK PROGRAMLARI


2221 - Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı

Program ile, Kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan bilim insanı/araştırmacı açığının kapatılmasına ve bilim üretimine katkıda bulunmak üzere yurtdışındaki üniversitelerde ve/veya araştırma kuruluşlarında çalışmakta olan kendi uzmanlık alanlarında seçkin Türk/yabancı bilim insanlarının/araştırmacıların Türkiye’ye getirilerek, araştırma yapma, , ürün geliştirme, konferans/kongre düzenleme, seminer/ders verme, proje yazma gibi her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek verilmektedir. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

Apply Nişantaşı