90 (212) 210 10 10

Girişimci Destekleri

Girişimci Destekleri

TUBİTAK ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI


1512 - Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG)

Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

2238 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı

Üniversite düzeyinde girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında iş fikri ve iş planı yarışmaları düzenlemektir. Üniversite öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmak, Çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

2239 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğit. ve Araş. Faaliyetlerini Destekleme Programı

Bu programın amacı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Teknogirişim Sermaye Desteğini kazananlar arasından yapılacak elemeyi geçerek önerilmiş adaylara girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında yurt dışında düzenlenen eğitim programlarına katılım desteği sağlamaktır. Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız .

1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP)

TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı, ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi, ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme ve üretme potansiyeli bulunan KOBİ ölçeğindeki şirketlerin çekirdek veya başlangıç aşamalarındaki finansman ihtiyaçlarının, girişim sermayesi fonları aracılığıyla karşılanması amacıyla başlatılmıştır.

Destekleme Programı ile ülkemizde teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere sermaye sağlayacak yeni fonların kurulmasına ve bu fonları yönetecek Fon Yöneticilerinin teşvik edilerek girişim sermayesi ekosistemin oluşturulmasına katkı sağlanılması hedefleniyor.

Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

1601 - Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destekleme Programı

Çağrı kapsamında başvuruda bulunulabilmesi için ilgili Üniversitenin aşağıdaki şartları sağlanmış olması gereklidir:

  • 2014, 2015 ve 2016 yılları içinde açıklanan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”lerinin en az bir tanesinin içinde yer almış olmak,
  • 1513 TTO Destekleme Programı çerçevesinde destek almamış veya 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı 20156 çağrısı kapsamında destek almamış olmak (1601 Programı Kapsamında 2014-1 Çağrısı ile desteklenen TTO’lar bir önceki şartı sağlamaları kaydı ile bu Çağrı’ya başvurabilirler)

Detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

 

Apply Nişantaşı